Brush koekjes



we wilden graag een howto maken voor op onze blog!
nou hoor je dan bij het begin te beginnen, weten we, maar ja nieuwe technieken uit proberen is zo veel leuker! (die basis technieken komen ook heus wel een keer hoor).
dus, hier is hij dan, onze eerste echte howto! zelfs met een video. 
op zoek naar een leuke inspiratie, kwamen we er na lang zoeken op internet achter dat het kussentje waar we op zaten, toch wel hele leuke bloemen had. deze heeft dus gedient als voorbeeld en daar zijn deze koekjes uit voort gekomen

hier is de video!
We laten stap voor stap zien hoe je de techniek "brush embrodery" toepast om deze koekjes te maken.



kan je de video niet zien, of gaat het te snel, dan volgt hier een stap voor stap uitleg met foto's.
Nodig:
* 3 kleuren semi dikke icing** met nummer 2 spuitmondje van Wilton.
* Schaaltje water, 
* Keukenpapiertje
* Platte penseel
* Koekjes die al een droge laag Icing hebben. ( maak deze koekjes een dag van te voren, wil je een glimmende laag, laat ze dan drogen in een oven van ongeveer 50 graden, dan zijn ze een beetje te vergelijken met van die likkoekjes van vroeger)
** De Icing vloeit niet samen, maar je hoeft geen kramp in je hand te krijgen met het spuiten.




Spuit een kartelrand met de donker roze Icing. Dit wordt je eerste blaadje van je bloem

Neem een vochtig penseel, strijk dit af aan je keuken papier en trek de icing met korte halen naar beneden. Maar laat een klein randje intact. dit wordt de buitenste rand van je bloem

Veeg overtollig icing af aan je doekje, maak je penseel af en toe vochtig tussendoor. maar niet te nat anders loopt je icing uit. als je penseel te droog is brokkelt de icing. het kan makkelijker zijn om je koekje in je hand te houden

Maak met de icing een nieuwe kartelrand en veeg ook deze icing uit. 

Herhaal deze stappen totdat je bloem compleet is.

Maak je bloem af door met de groene Icing een bolletje te spuiten, 2 punten en een steeltje.

maak met de lichtroze icing aan de rand nog een deel van een bloem, het hartje van de bloem maak je door een donkere stip op de rand te maken. maak met de groen nog wat steeltjes en blaadjes om je koekje helemaal af te maken.
Dit lijkt een hele moeilijke techniek, maar lukt eigenlijk altijd, geen enkel koekje hoeft gelijk te zijn en een blaadje meer of minder is niet erg, je kan zoveel kleuren gebruiken als je wilt of maar eentje. Probeer vooral uit, en als het niet bevalt, veeg het eraf en begin opnieuw. heb je vlekken die je blijft zien na het opnieuw uit proberen? dan zit er maar een ding op...... opeten en een nieuw koekje maken

heel veel plezier en geniet van het resultaat


3 comments:

Kirsten said...

Gaaf zeg en thanx voor het delen!!

Marjan Meerveld said...

Wat ziet dat er heerljk en mooi uit. Gebruiken jullie kant en klare icing of maken jullie deze zelf??
Lief dat jullie laten zien hoe ik het zelf kan maken

Anonymous said...

Hoi Rianne en Martine, wat een duidelijke howto.....leuk, ga t zeker proberen! (heb een leuke middag gehad)
Groetjes Martine

Post a Comment